Márkák
 
Újdonság

MAGIA bevonat.


Hamarosan rendelhető

 
Bevásárlókosár
0 árucikk
 
Pénznem
 
Kiemelt termékek
RDMW 10T3 M0  LT 30 RDMW 10T3 M0 LT 30
1.386.-Ft
 

A MULTIMAT-ról

 GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK A MULTIMAT-RÓL

 A MULTIMAT lapkái valóban bármilyen anyaghoz használhatóak?
 
A MULTIMAT lapkák világszerte alkalmazások ezrein tesztelték és vizsgálták, és igen, gyakorlatilag bármilyen marási és esztergálási megmunkálás során alkalmazhatók. Különösen figyelemre érdemes, hogy a lapkák alumínium megmunkálására is alkalmasak, pedig ehhez az alkalmazáshoz általában egyedi – az anyaghoz igazodó, a forgácsvezetését elősegítő – geometriájú lapka szükséges. Lásd: AluLine.
 
Milyen paraméterek mellett dolgozhatunk a lapkával (előtolás, sebesség)?
 
A katalógusban a lapka termékadatait tartalmazó oldalakon minden lapkánál feltűntetjük a különböző anyagok esetén alkalmazandó paramétereket. A lehető legtöbb előny kiaknázása és a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében fontos az ajánlott paraméterek betartása. Általában elmondható, hogy a legjobb eredményt a jelölt vágósebesség-tartomány felső értékeinek alkalmazásával érhetjük el.
 
Teljesíthet –e valóban jobban egy általános alkalmazású/univerzális MULTIMAT szerszám, mint más gyártók az anyaghoz, megmunkáláshoz ajánlott „specifikus”  szerszáma? 
 
Fejlesztőmérnökeink széleskörű know-how-val, tapasztalattal és tudással rendelkeznek mind a sub-micron por technológiát, mind a PVD bevonatokat illetően.  Előbbiek terén szerzett szaktudásuk kibővül a gyártási folyamatok során szerzett forgácstörő-geometriákat illető és egyéb alkalmazástechnológiai tapasztalatokkal, és mindezzel elősegítik hogy világklasszis márkává fejlődhettünk. Nagyteljesítményű, nagysebességű és –előtolású megmunkálásokhoz ajánlott paramétereinket alkalmazó vevőink egyrészt folyamatosan rendkívüli/kiváló eredményekről számolnak be, másrészt hangsúlyozzák annak előnyét, hogy néhány MULTIMAT lapkával korábban használt lapkafajták százait tudták kiváltani. Ha azt nézzük, hogy egy adott alkalmazás esetében a MULTIMAT lapkával „csak az a teljesítmény” érhető el, mint a meglévővel, még mindig komparatív előnyünk marad (a kedvezőbb ár, és) hogy lapkacsere nélkül válthat munkadarabról munkarabra. Ez a Multi-Mat koncepció a mögötte lévő technológia előnye.
 
Mire számíthatunk a MULTIMAT lapkák minőségét és egyenletességét, konzisztenciáját illetően?
 
Az egyedülálló gyártási folyamatnak és szigorú Minőségellenőrzési rendszerünknek köszönhetően a megszokottnál jóval pontosabb szerszámra számíthatsz. Továbbá a minőséget illetően maximális konzisztenciára sarokról sarokra, lapkáról lapkára, dobozról dobozra, raklapról raklapra – ami lehetővé teszi, hogy minimalizáld a gépi üresjárati időt.
 
A jelenleg alkalmazott cserélhető-lapkás szerszámaim mekkora részben kiváltható a MULTIMAT szerszámaival, mennyire széles a program?
 
A legtöbb esetben a MULTIMAT lapkákkal a CNC gépekhez  alkalmazott 20Hp és az alatti szükséges lapkák 80%-a kiváltható. A program a standard esztergálási és marási műveletek teljes skáláját lefedi a simítástól a középnagyolásig.
 
 A lamina  lapkákat a többi PVD bevonatos lapkákhoz hasonlóan bevonatolják?
 
MULTIMAT egyedisége az alkalmazott PVD bevonat egyediségéből adódik. Más lapkagyártók által alkalmazotthoz képest lényeges különbségek tapasztalhatók. A MULTIMAT a bevonatolás során egy jóval erősebb bevonatot alkalmaz – kiemelkedő és egyedülálló adhéziós tulajdonságokkal - , ami lehetővé teszi, hogy anyagok széles választékán hosszabb éltartam mellett nagyobb sebességen dolgozzon a szerszám.
 
Mi a helyzet az eszterga tartókkal és fúrófejekkel (boring bars)?
 
A MULTIMAT ANSI/ISO szabványú esztergaszerszámai minden ipari standard eszterga tartóba és fúrófejbe illeszkedik, tehát nyugodtan használható továbbra is a korábban megvásárolt tartó.
 
Esztergáláskor mikor ajánlott az _NMP típusú lapkák használata az _NMG-vel szemben?
 
A legtöbb vevőnk úgy értékeli, hogy a nagyon pozitív _NMP lapkák (CNMP, TNMP, WNMP) a nagy hő- és kopásállóságú anyagokban teljesítenek kiválóan. Ebben a kategóriában tipikus anyag a 300-as rozsdamentes acél, Inconel és titánium. Az _NMP lapkák free cutting action-je alacsonyabb vágóerő igényt jelentenek, és csökken a felkeményedés.
 
Vannak olyan alkalmazások vagy anyagok, amelyek esetében a MULTIMAT lapkái nem teljesítenek olyan jól?
 
A maráshoz ajánlott LT-10-es, és az esztergáláshoz ajánlott LT-30-as lapkaanyag minőségek (az Alumíniumon kívül) minden anyagtípust és alkalmazást (középnagyolástól a szupersimításig) lefednek.

 

Az izolált/egyedi esztergálási műveleteknél, extrém forgácsolási  körülmények (vagy nagyon magas, vagy nagyon alacsony vágósebesség) esetén, különösen a ragadósabb anyagokban (mint alacsonyan széntartalmú acélok, vagy puha rozsdamentes anyagok megmunkálásakor az LT10-es lapkaanyag minőség nem teljesít már olyan jól, mint a versenytárs 1-1 anyagspecifikus lapkája, Épp ezen tökéletlenség feloldására fejlesztettük ki a Crypto fantázianévvel ellátott LT-10CR lapkaanyag minőséget

Marásnál még nem találkoztunk olyan alkalmazással, ahol az LT-30-as minőség ne teljesített volna legalább olyan jó, vagy jobban, mint a versenytársé.

 
Melyik is az a bizonyos „bűvös bevonat”, az LT-10CR Crypto?
 
A Crypto egy a gyártó által fejlesztett bevonat, amely a különleges, extrém vágási körülményekre kíván megoldást nyújtani. A Crypto (a Superman képregénybeli kutyával való egyezőség nem véletlen egybeesés) bevonat kiegészíti az LT-10 alkalmazási körét, olyankor alkalmazandó, mikor az LT-10 nem hozza az elvárt teljesítményt. Például, ha alacsony széntartamú acélok, vagy szürkeötvény megmunkálásáról beszélünk, 400m/perc vagy afölötti vágósebességet alkalmazunk, nagy előtolás és fogásmélység mellett, nos akkor a Crypto a helyes választás. Ha 120m/perces (vagy az alatti) vágósebességen, nagy előtolás és fogásmelység mellett puha rozsdamentes acélt munkálunk meg, szintén a Crypto használatos!
 
Az LT-10CR helyettesíti az LT-10-et?
 
Nem, az LT-10CR kiegészíti azt, és csak extrém vágási körülmények esetén alkalmazandók.
 
Az Alu-Line program a 4-élű lapkáival valóban attraktívnak tűnik, de vajon az alacsony Si tartalmú Alumíniumban is jól teljesítenek?
 
Igen, teljes mértékben,

A lapka geometriát ugyanis kifejezetten 2% alatti Si tartalmú Alumínium anyagokhoz fejlesztették ki. A különleges tervezésnek köszönhetően a forgács darabokra törik, ahelyett, hogy spagetti módjára göndörödne, és roncsolná a munkadarabot. A lapkákat szintén bevonattal láttuk el, és felületkezeltük a súrlódás csökkentése érdekében, így kiváló forgácsvezetést és verhetetlen éltartamot produkálnak.

 
Mi a Solid-Mill - Keményfém program különlegessége?
 
A gyártó először a cserélhető lapkás szerszámok terén kezdte meg működését és fejlesztéseit. 2005-ben azonban tömör keményfém szerszámokat is bevontuk termékválasztékunkba. A cserélhető-lapkás szerszámok fejlesztése során megszerzett tapasztalatunkat, know-how-kat használtuk fel a tömör keményfém szerszámok tervezésénél és gyártástechnológiájánál. Megtaláltuk annak lehetőségét, hogy hogyan csökkenthetjük a forgácsolás során képződő hő mennyiségét, ami által hosszabb éltartamot és felületi minőséget érünk és vágásminőséget el.
 
Mikor használjam a Star-Line program lapkáit?
 
Pozitív geometriájú lapkák esetén bármikor, ha költséget szeretne megtakarítani. Ha kétélű VBMT, CCMT, DCMT, TCMT típusú lapkákat használ, válthat a 3-élű Star lapkákra, aminek még másik előnye, hogy egyazon befogóba foghatók.
 
A leszúró program még új a választékban. Mi a különlegessége?
 
Ha csak egy pillantást vet a szerszámra, azonnal szembetűnő az a forradalmi újdonság, amit a forgácsolószerszámok piacán képvisel. Két fázisban vezetjük be a terméket a piacra: az első bevezetésre 2008 évvégén került sor. Ennek a darabjai már egy egyedülálló koncepciót képviselnek, amiről hisszük, hogy a beszúrás, leszúrás alkalmazásait forradalmasítani fogja/ ideológiáját jelentősen meg fogja változtatni